Is een volkstuin wat voor mij?

Tuinieren is een actieve bezigheid waaraan je veel plezier kunt beleven. Het inrichten en bijhouden van de tuin, huisje en/of broeikasje, werken in de natuur, de frisse lucht, in alle rust, lekker ontspannend.

 

Maar onderschat niet wat een volkstuin betekent. Er is regelmatig onderhoud voor nodig om alles in goede banen te leiden. Elk seizoen heeft zijn specifieke werkzaamheden, zoals bemesting, zaaien en planten ,spitten, onkruid wieden, grasmaaien, snoeien, enz. Ook het huisje en/of broeikasje vragen onderhoud zoals schoonmaken, schilderen, reinigen.

 

Naast het onderhouden en beheren van de eigen tuin, draagt iedere hobbytuinder bij aan het onderhoud van het fraaie tuinenpark. Dat gebeurt veelal door het doen van tuinbeurten in het openbaar groen, maar dat kan bijvoorbeeld ook door behulpzaam te zijn bij de Bouw en Werkcommissie, in de horecagroep van de kantine en/of als medewerker in de winkel bij de verkoop van tuinartikelen. De vereniging kan alleen goed functioneren en bestaan, dankzij de inzet en bijdragen van de leden.

 

Je krijgt er ook wat voor terug, behalve de rust en ontspanning is het ook genieten van de bloeiende planten en struiken, het oogsten en eten van je eigen (onbespoten) groente. De komkommers en tomaten zelf plukken en tussendoor in het zonnetje genieten met een boek en een heerlijk koel drankje.

 

 

Beschikbare tuinen


Bij Nut en Genoegen hebben  144  leden een tuin. Als lid van de vereniging betalen ze contributie voor het gebruik van de tuin.


De tuin wordt dus geen eigendom van een lid. De leden kopen de opstallen. De contributie van de vereniging betaalt u jaarlijks.

 

Hebt u interesse voor een tuin dan kunt u zich laten inschrijven, of wil u weten of er tuinen beschikbaar zijn, kom dan eens langs. U kunt dit iedere zaterdag doen tussen 10:00 uur en 12:00 uur bij het aanwezige bestuur.

Het inschrijfgeld bedraagt € 15, - 

 

Ondanks de lange wachtlijst is het weer mogelijk zich aan te melden als kandidaat-lid van onze vereniging. De ledenstop is beëindigd. 

Er is bestuursbesluit dat kandidaat-leden punten kunnen verdienen door zich in te spannen voor de vereniging. Met deze punten kun je stijgen op de wachtlijst. Het kandidaat-lid met de meeste punten krijgt als eerste een beschikbare tuin aangeboden. 

  • kunnen per week maximaal één punt verdienen door zich tijdens de tuinbeurten of bij de bouw- en werkcommissie in te zetten voor de vereniging. 
  • zijn verplicht minimaal twee punten per jaar te verdienen door het doen van tuinbeurten. 
  • die niet aan deze verplichting voldoen, verliezen de verkregen punten en komen zo onderaan de wachtlijst. 
  • die twee jaar lang geen punten hebben verdiend worden van de wachtlijst verwijderd.